Insights

Hoe gaat het nu met? Daphne & Dylan delen hun ervaringen

Publishing Date:
July 18, 2023
Dylan Hermanns
Daphne Dragt
Persoonlijke ontwikkeling

Regelmatig schrijven we artikelen in samenwerking met Consultancy.nl over de aanwinsten van Summiteers en hun ervaring in de eerste periode. Maar hoe is het eigenlijk met de Summiteers die er nu een paar jaar werken? Hoe kijken ze terug op de afgelopen jaren? In dit artikel ‘hoe gaat het nu met?’ kijken Daphne Dragt en Dylan Hermanns, inmiddels 2 en 3 jaar werkzaam bij Summiteers, terug op hun tijd als Summiteer.

Waarom Daphne & Dylan voor Summiteers kozen

Daphne en Dylan kozen twee en drie jaar geleden voor Summiteers als werkgever, beiden met verschillende redenen. Voor Daphne was het een logische stap na het afronden van haar master en kwam Summiteers tegen op het platform Magnet.me. Ze was bewust op zoek naar een organisatie waar ze direct een bijdrage kon leveren aan opdrachten en in een brede omgeving ervaring op kon doen. “De nuchterheid en kwaliteit van Summiteers, in combinatie met resultaat behalen terwijl je leuke dingen doet met leuke mensen, spraken me aan.”

Dylan belandde op een onverwachte manier bij Summiteers. Na ervaring opgedaan te hebben in een adviesrol bij een ander bedrijf, begon het te kriebelen om te gaan ondernemen en waagde hij destijds de stap. “Al snel kwam ik op het punt dat ik dacht, is dit wel de juiste keuze voor mij op dit moment?’’ Toen hij in aanraking kwam met de naam Summiteers tijdens het opzetten van zijn eigen bedrijf, werd hij meteen enthousiast. “Ik dacht, dat is een vette naam. Na verder gekeken te hebben bleek het ook een toffe club met een op zijn lijf geschreven propositie. Uiteindelijk besloot ik dat aansluiten bij Summiteers een veel betere keuze voor mij was. Ik wilde met name mijn ondernemende mindset kunnen behouden binnen de kaders van een organisatie en Summiteers bleek juist een goede broedplaats om dat te doen.”

Continue uitdaging, maar gezekerd aan een lijn

“Ik denk dat ik veel meer ben gegroeid in een korte tijd dan ik van tevoren had gedacht”, vertelt Daphne. Vlak nadat ze begon ging ze samen met een ervaren collega op een opdracht. Daar zat ze direct met de klant aan tafel. “Voordat ik het wist had ik volledig mijn draai gevonden. On the job leren en ontwikkelen typeert Summiteers. Ik kon direct écht bijdragen en kreeg verantwoordelijkheid op basis van wat ik aan kon. Ik ben verbaasd over hoe snel dat kan gaan bij ons. Je kunt jezelf in mijn beleving veel sneller ontwikkelen dan bij een bedrijf waar je doorstroomt op basis van hoelang je er werkt. Je krijgt veel uitdaging en daar haal ik plezier uit.”

”Als ik terugkijk op de periode dat wij hier werken, zijn we continu uitgedaagd, met de gedachte dat er een goed vangnet onder je zit. Je gaat echt niet kopje-onder.”
- Dylan Hermanns

Summiteers kijkt niet per se naar wat je al goed kan, maar vooral naar waar je ontwikkeling en ambitie zit. “Het is dan ook wel echt Summiteers om daarin de stretch op te zoeken”, vult Dylan aan. “Als ik terugkijk op de periode dat wij hier werken, zijn we continu uitgedaagd, met de gedachte dat er altijd een vangnet aanwezig is. Je gaat echt niet kopje-onder.” Dat komt enerzijds doordat er een bak ervaring om je heen aanwezig is op de inhoud, maar misschien nog wel belangrijker, de hoeveelheid aan mensenkennis om je heen. “Je collega’s voelen haarfijn aan tot hoever ze je kunnen laten gaan. Als het dreigt mis te gaan zijn je collega’s er direct voor je, waardoor je de volgende keer weer opnieuw de stretch durft op te zoeken.” Daphne en Dylan voelden zich ook direct een gewaardeerde collega binnen Summiteers. “Of je al 10 jaar werkervaring hebt of net uit de schoolbanken komt, je bent een Summiteer. Iedereen heeft relevante kennis en ervaring. Je wordt meteen uitgedaagd om je mening te geven op wat we hier doen en hoe we dat doen. Vind er maar iets van, zo helpen we elkaar verder.”

Een breed portfolio aan opdrachten

Bij Summiteers worden de consultants opgeleid tot generalisten, wat inhoudt dat ze ook worden aangemoedigd om ervaring op te doen in verschillende type opdrachten en branches. “Er wordt regelmatig aan je gevraagd waar je ambitie ligt, of er nog type opdrachten of klanten zijn waar je graag een klus zou willen doen,” zegt Daphne. Summiteers zal je alleen niet snel herhaaldelijk op één type opdracht zetten, omdat je daardoor in onze ogen cruciale ervaringen mist. “Het is juist tof om overal mee te kijken”, zegt Dylan. “Dat hoort ook ergens bij het vak, anders zou je er beter voor kunnen kiezen om in een specifieke branche (intern) adviseur te worden.” Hoe breder je inzetbaar bent, hoe beter je de volledige context gaat zien. Je kunt vanuit verschillende blikken na gaan denken. “Ik denk dat dit je een nog waardevoller adviseur maakt."

Summiteers cultuur: een professionele familie

“Als ik de cultuur van Summiteers in twee woorden zou omschrijven: een professionele familie. Het is een mega hechte club. Je wordt hier professioneel uitgedaagd in een veilige omgeving waarin je jezelf en kwetsbaar kan zijn. Er is frictie mogelijk door de band die je met elkaar hebt. Dat is ook wat het team vervolgens weer sterker maakt”, vertelt Dylan. “We willen goed werk leveren en daar werken we hard voor, de lat ligt dus hoog. Dit kan ook door de onderlinge band; we durven fouten te maken en elkaar aan te spreken. De cultuur is open genoeg om elkaar te stimuleren en van elkaar te leren”, vult Daphne aan. Wat Dylan vooral verbaasde is de combinatie van aan de ene kant een hele informele club zijn, maar ook in een split second super professioneel kunnen zijn. “De term ‘vriend en collega’ is dan ook geen vreemde.”

Richting geven aan je eigen koers

“We willen goed werk leveren en daar werken we hard voor, de lat ligt dus hoog. Dit kan ook door de onderlinge band; we durven fouten te maken en elkaar aan te spreken. De cultuur is open genoeg om elkaar te stimuleren en van elkaar te leren.”
- Daphne Dragt

Daphne en Dylan zitten beiden inmiddels goed op hun plek. Als je hen vraagt naar de toekomst, blijkt het vak als adviseur nog steeds een goede keuze. Daarbij benoemen ze vooral de ruimte die ze voelen om zichzelf te ontwikkelen en mee te groeien binnen Summiteers. “We spreken ook wel eens over werken voor Summiteers in het buitenland”, zegt Daphne. “Daar is ook ruimte voor. Als je een bepaalde ambitie hebt, wordt er heel praktisch met je meegedacht of dat te realiseren valt. Dat maakt ook dat we niet precies weten waar Summiteers over 10 jaar staat, omdat we daar zelf richting aan kunnen geven.” Ook Dylan is nog steeds blij met zijn rol als adviseur. “Nu haal ik er heel veel energie uit en kan ik denk ik nog heel veel waarde toevoegen”, zegt Dylan. “Ik vind het heel leuk om mensen en organisaties verder te helpen, hen te laten excelleren. Ik denk ook dat daar mijn kracht ligt, maar wie weet is er ook wel meer dan dat. Ik denk wel eens na over de combinatie van Summiteers en andere dromen of hobby’s realiseren. Hier wordt dan gezegd: als je dat echt wil en dat nu al met Summiteers kunt combineren, ga dat dan gewoon doen.”

Over Summiteers

Meer weten over de consultancy wereld van Summiteers? Op onze website lees je meer over de opdrachten die we doen, ons team, en kun je uiteraard contact opnemen!

Lees ook