Insights

Naast consultant jezelf ontwikkelen met een interne rol

Publishing Date:
September 18, 2023
Dylan Hermanns
Simone Halink
Daphne Dragt
Persoonlijke ontwikkeling

Als consultant bij Summiteers doe je eigenlijk veel meer dan advieswerk voor opdrachtgevers. Als jong adviesbureau zijn we continu bezig om verder te bouwen aan onze organisatie. Zo kan je aan een intern project werken via een agile werkwijze, maar kan je ook een vaste rol vervullen binnen de organisatie. Wat je oppakt, is volledig aan jou. De één haalt voldoening uit zich telkens op verschillende projecten te storten, de ander vindt juist uitdaging in een bepaalde rol vervullen. In dit artikel lees je meer over de ervaring van Dylan, Simone en Daphne over hun interne rol bij Summiteers.

Dylan Hermanns - Werving en Selectie

Nadat Dylan na een ondernemend uitstapje binnenkwam bij Summiteers, begon het eigenlijk al vrij snel weer te kriebelen om ondernemende activiteiten op te pakken. “Als je naar zoiets zoekende bent binnen Summiteers wordt er altijd met je mee gedacht over wat dit kan zijn. Zo wordt er in ontwikkelgesprekken gekeken naar waar je zelf energie van krijgt.” Inmiddels heeft Dylan onze Werving en Selectie afgelopen 1,5 jaar veel verder gebracht en het proces kunnen verbeteren op basis van zijn visie. Een mooi moment om deze rol dan ook over te dragen aan nieuwe collega’s die Werving en Selectie weer een stap verder brengen en zichzelf hierin kunnen ontwikkelen. Wie een beetje bekend is met Summiteers, kent onze meetlat. “We stellen onszelf de vraag: wordt het er hier leuker van? Groei in aantal medewerkers is bij ons nooit een doel, de focus ligt echt op het vinden van duurzame matches. Omdat alle Summiteers regelmatig bij een sollicitatie aanschuiven is werving een zorgvuldig en bovenal gezamenlijk proces. “Onze visie is dat we er vooral zitten met de instelling om die kandidaat verder te helpen. Het is een beetje alsof je met een groepje vrienden aan tafel zit waarbij je probeert diegene de juiste stap te laten zetten, in plaats van dat je iemand binnen aan het trekken bent. Het zijn vooral hele goede en open gesprekken. Dat maakt dat ik er heel veel energie van krijg.”

Simone Halink - Opleidingscoördinator

Voordat Simone de rol van opleidingscoördinator op zich nam, lag er al een prachtig opleidingsprogramma. Dit kan zij nu als opleidingscoördinator door ontwikkelen, wat ze dan ook doet met veel passie. “Opleiden kan nooit iets zijn wat stopt. We zijn altijd bezig met ontwikkelen.” De ambitie is dan ook: top consultants worden en blijven. Niet alleen een maatstaf in stand houden, maar voorbij de basis skills, op zoek naar nieuwe methoden en nieuwe perspectieven. De rol gaat voor Simone ook wel iets verder dan alleen de opleidingstrajecten coördineren en leerbehoeftegesprekken voeren met onze consultants. “Het gaat om mensen aanzetten. Zo kun je ingangen creëren die leiden naar echte groei, nieuwe inzichten en toffe dingen doen met elkaar.’’ Een mooi voorbeeld is dat Simone onlangs een nieuw level behaalde in Deep Democracy. Voor het delen van kennis uit trainingen rolt de interesse in zo’n onderwerp vanzelf als een sneeuwbal door de organisatie. Ontwikkeling opdringen? Daar houden we niet van. Met de door onszelf ontwikkelde routerplanner ‘The Way of the Summiteer’ kan je zelf uitstippelen welke interne & externe opleiding bij je past op weg naar de top van de berg. Simone maakt tijdens gesprekken hierover ook graag het onderscheid tussen moeten en willen. “Natuurlijk er zijn logische stappen die je kunt zetten als je kijkt naar je ontwikkeling. Dat ontmoedig ik ook zeker niet, maar altijd stel ik de vraag: Wat moet je van jezelf en wat zou je graag willen doen?” Vaak is er ruimte voor allebei. We willen niet per se consultants die allemaal dezelfde dingen doen en kunnen, maar vooral uitdagen om met energie aan de slag te gaan met leren en ontwikkelen en hierin ook een eigen weg te kiezen.

Daphne Dragt - Marketing

Binnen Summiteers staat Daphne vooral bekend als de coördinator van onze gezellige ‘herrie’ commissie, waarbinnen onze website en LinkedIn content wordt bedacht en gemaakt. Overstijgend is Daphne verantwoordelijk voor de marketing van Summiteers, waarin zij onder andere veel spart met de diverse collega’s. “Het gaat ook om, welke doelgroepen hebben we en hoe communiceren we daar op de juiste manier mee middels verschillende kanalen?” “Een voorbeeld is dat ik met Dylan praat, zodat we kunnen kijken hoe wij met employer branding items het werving en selectieproces kunnen ondersteunen. Zo vinden we samen de juiste kanalen en uitingen om Summiteers als bedrijf en werkgever te laten zien.” Er wordt veel ruimte gegeven om je ideeën op te pakken en marketing hierdoor verder te brengen. “Het is heel leuk om op een specifiek onderdeel een grotere bijdrage te leveren voor het bedrijf. Er is veel ruimte om het te verder ontwikkelen op basis van hoe je het zelf voor je ziet. Zo kan ik samen met het herrie team mooie stappen zetten.”

Over Summiteers

Benieuwd naar de advieswereld van Summiteers? Op onze website lees je meer over de opdrachten die we doen, ons team, en kun je uiteraard contact opnemen!

Lees hier meer over Dylan

Lees hier meer over Simone

Lees hier meer over Daphne

Lees ook